Pesänlikaajat kokoontui viikon lopulla epävirallisen juhlallisesti. Pihvien ja punaviinien lomassa keskustelu kääntyi tietysti tsurnalismiin ja sitä mukaan Mattiin ja Merikukkaan. Mielipide-eroja syntyi lähinnä pääministerin ja vihreiden kansanedustajan suhteen laadusta: onko suhde poliittinen vai ei?

Lane puolusti nuorta lempeä ja piti suhdetta puhtaasti yksityisenä. "Mitä merkitystä sillä on, että Merikukka pelaa pääministerin virka-asunnolla tennistä, kun pääministeri on hallitusneuvotteluissa?", hän kysyi.

Parker ja Brockman puolustivat kiihkeästi näkemystään suhteen poliittisuudesta. "Siinä asemassa olevat ihmiset eivät kertakaikkiaan voi väittää, että "minä tässä nyt yksityishenkilönä rakastuin toiseen yksityishenkilöön"", Parker luennoi.

Yhdessä todettiin, että eipä taida Suomesta juuri sellaista toimittajaa löytyä joka ei olisi Vanhasen häntäheikki-maineesta tiennyt jo pitkälti ennen Kaarinoita ja Susaneita.

Konjakkeihin ja calvadoksiin siirryttäessä ei kuitenkaan oltu saatu selville, missä piilee Vanhasen pöyristyttävän hyvin toimivan karisman lähde tai mitä merkitystä Merikukan tenniksenpeluulla Vanhasen virka-asunnolla todella on - jos mitään.

- Brockman