Yle on uudistunut.

Enkä nyt tarkoita sisältöuudistuksia, vaan kulisseja. Siis uutta uutisstudiota ja tunnaria.

Se, että uutisstudio muutettiin muistuttamaan saunaa ja uutisten tunnari vaihdettiin suhinaksi ja kilkatukseksi, olisi vielä mennyt, mutta mikä ihme on tämä kummallinen kapulanvaihto tv-uutisten uutisankkurin ja urheiluruudun ankkurin välillä?

Siis se, kun molemmat istuvat saman pyökkipöydän (?) ympärillä ja uutisankkuri yrittää keksiä aasinsiltaa, jonka kautta päästäisiin urheiluun, tyyliin "mutta ilman dramatiikkaa ei selvitty tänään jääkiekkokaukalossakaan". Siihen urheiluruudun toimittaja vastaa sujuvasti, että "ei niin, peräti kolmessa ottelussa jouduttiin turvautumaan rangaistuslaukauskilpailuun". Sitten jutustelu katkeaa urheiluruudun tunnarin ajaksi (mikä on muuten ihan sairaan pliisu), kunnes ankkuri tulee taas uudelleen ruutuun toivottamaan katsojat tervetulleeksi urheilu-uutisten pariin. Kun urheilu-uutiset on kahlattu läpi, tsuumataan kauemmas ja paljastuu, ettei uutistenlukija ole häipynyt mihinkään, vaan odottelee siinä pöydän ääressä. Urheiluruudun ankkuri kuittaa tälle, että "ja lisää urheilu-uutisia jälleen huomenna" - sen sijaan että kertoisi sen katsojille. Kun on seurannut tätä sirkusta pari kertaa, se vaikuttaa ihan pähkähullulta. Kertoisiko joku Ylestä, että mikä tässä on homman nimi?

...no toisaalta, Ylellä saattaa olla tärkeämpiäkin haasteita, MUTTA sanonpa kuitenkin, että minusta Maikkarin uutisstudio on kivempi. Se pyöriikin! Eilen illalla studioon oli kutsuttu Mauri Pekkarinen. Näytti hauskalta, kun se jäi lopputekstien aikaan sinne uutisankkurin kanssa pyörimään.

- Brockman